Zunanje uho, ki ga sestavljata uhelj in sluhovod, usmeri zvok do bobniča in srednjega ušesa, srednje uho pa v nadaljevanju poskrbi za to, da se valovanje zraka prenese na valovanje tekočine. Ker je tekočino težje vzbuditi k valovanju kot zrak, se mora valovanje okrepiti; za to poskrbijo bobnič in slušne koščice, ki so sestavni deli srednjega ušesa. Okrepljeno valovanje se nato prenese v notranje uho, ki ga tvorita ravnotežnostni del in polž, ki je najpomembnejši del ušesa, saj spremeni valovanje tekočine v električne impulze. Ti impulzi se nato po slušnem živcu prek nevronskih povezav prevedejo do možganske skorje, kjer nastane zaznava zvoka.

UHO-AUDIO-BM-slusni-aparati-Zgradba-usesa-zunanje-srednje-in-notranje-uho-uhelj-sluhovod-bobnic-kladivce-nakovalce-stremence-polz-ravnotezni-organ-audio-bm-slusni-aparati

Podrobno o delovanju ušes >>

Kategorije: Zanimivosti

AUDIO BM

V središču našega delovanja so vedno ljudje. To velja tako za naše cenjene stranke – uporabnike slušnih pripomočkov, sodelavce, kot tudi za poslovne partnerje. Z najnovejšo tehnologijo v slušnih aparatih povezujemo ljudi in jim tako izboljšujemo kakovost življenja. Ker tako želimo delovati tudi v prihodnje se intenzivno posvečamo trajnostnemu strokovnemu in osebnostnemu razvoju. Le tako lahko smo lahko prvi po odličnosti! Verjamemo v povezovanje, zato tudi vam lahko podamo roko na področju zagotavljanja boljšega sluha.