Sluh je čutilo, ki je izjemno pomembno za naš psihični razvoj in socialno blagostanje. Zaradi vplivov okolja in hrupa je mnogokrat preobremenjeno, kar lahko močno vpliva ne le na kvaliteto sluha in zdravje ušes, temveč na splošno zdravje in počutje.

Nove tehnologije so prinesle hiter razvoj industrije, vendar na žalost hiter razvoj industrije prinaša tudi glasnejše okolje v katerem živimo in delamo. Hrup v okolju je odgovoren za skoraj 60% vseh izgub sluha. Naglušnost, ki jo povzroča hrup, je bolezen, ki je ena od treh najpogostejših poklicnih bolezni na svetu. Takšne poškodbe sluha običajno niso ozdravljive in ljudje imajo velike težave z razumevanjem in komunikacijo. Zato se pogosto izolirajo od družine in prijateljev. Več pozornosti je potrebno nameniti zaščiti hrupa, še posebej v okoljih, kjer hrup presega meje, ki so dovoljene z evropskimi standardi in direktivami.
Najboljša preventiva je izogibanje hrupnih okolij, ampak, ko te možnosti ni, se je potrebno pred hrupom zaščititi s ščitniki pred hrupom. V svetu se proizvajajo različne vrste protihrupne zaščite delavcev, ki se uporabljajo v hrupnih okoljih. Vendar pa večina teh izdelkov ni prijetna za nošenje, ni higienična, poslabša razumevanje, zato se je delavci pogosto izogibajo – čeprav vedo, da obstaja nevarnost, da si poškodujejo sluh.

Izdelki DLO za varovanje sluha, ki so narejeni po meri za vsakega uporabnika in vsebujejo filtre, ki prepuščajo govorni signal. Na ta način se zaščiti sluh, istočasno pa je uporabniku omogočeno razumeti sogovornika v hrupnih okoljih.

 

Na voljo v AUDIO BM slušnih centrih širom Slovenije.

Kontakt >>