se nahaja v senčnici in izgleda kot majhna votlina, ki je napolnjena z zrakom in prekrita s sluznico. Srednje uho je povezano z evstahijevo cevjo (ušesno trobljo) vse do žrela. Zrak iz žrela preide v evstahijevo cev in naprej v  srednje uho. Na ta način se uravnava pritisk v srednjem ušesu z zunanjim ušesom.

Zunanje uho od srednjega loči BOBNIČ, ki je prosojen in občutljiv na dotik (bolečina). Bobnič je razdeljen na ohlapni del bobniča (pars flaccida membranae tympani) in napeti del bobniča (pars tensa membranae tympani). Ohlapni del je zgrajen iz kožnega in sluzničnega epitelija in je relativno krhek. Napeti del bobniča pa sestavljajo koža, vezivo in sluznica. Napeti del bobniča je trdnejši, vendar pogosteje pride do predrtja tršega dela. Večino površine bobniča tvori napeti del, ki je na robovih zadebeljen  in tvori vezivnohrustančast obroček bobniča in je pritrjen v bobnični žleb. Osrednji del napetega bobniča je ugreznjen proti končnemu delu ročaja kladivca. Ohlapni del je blago rožnat in se nahaja nad lateralnim odrastkom kladivca med sprednjo in zadnjo kladivčno gubo bobniča.

V srednjem ušesu se nahajajo slušne koščice (kladivce, nakovalce in stremence) in so meja med srednjim in notranjim ušesom. Slušne koščice so najmanjše kosti v našem telesu. Sodelujejo pri prenosu zvoka iz zunanjega okolja v zunanjem ušesu v s tekočino zapolnjenega koščenega polža v notranjem ušesu. Zvočne vibracije, ki zadenejo ob bobnič, le-tega zanihajo in zvok se pretvori v mehanske vibracije, ki preko kladivca, nakovalca in stremenca prepotujejo srednje uho. Naposled plošča stremenca udari ob ovalno okence in od tam se vibracije prenesejo v notranje uho.

KLADIVCE ima glavico, vrat, ročaj in dva odrastka in je vpet med bobnič in nakovalce. Na bobnič je pripet z ročajem, glavica pa se stika z nakovalcem. Del med ročajem in glavico je vrat in iz njega izhajata sprednji in stranski izrastek.

NAKOVALCE je sestavljeno iz telesa, kratkega in dolgega odrastka. Glavica nakovalca se stika z glavico kladivca. Kratki odrastek je pritrjen na steno bobnične votline. Na koncu dolgega odrastka se nahaja majhna regija, lečasti odrastek, ki se stika z glavico stremenca.

STREMENCE sestavljajo plošča, dva kraka in glavica. Glavica stremenca se stika z lečastim odrastkom nakovalca, plošča stremenca pa pokriva ovalno okence, odprtino v koščenem labirintu srednjega ušesa.